Back to Top
51153313 - baby in sling outdoor. mother is carrying her child and showing nature details

51153313 – baby in sling outdoor. mother is carrying her child and showing nature details

De geboorte van een gezin: een krachtenveld pur sang….

Maar hoe stuur je die krachten de goede kant op? Er komt veel op je af tijdens je zwangerschap en in de tijd na de bevalling. Dan kan het zo zijn  dat je moeilijk kunt genieten van je zwangerschap en het krijgen van je kind. De heersende verwachting van een “roze wolk” die jij zelf hebt of die jouw omgeving heeft, maakt het soms lastiger om hierover te praten.                          

Heb je het gevoel de situatie niet aan te kunnen?
Heb jij last van huilbuien, prikkelbaarheid of oververmoeidheid?
Heb jij last van gevoelens van somberheid of angst?
Mis je interesse in jouw baby en/of heb je last van schuldgevoelens?

“Zorg voor je Kracht” biedt je ondersteuning en hulp bij deze klachten tijdens de zwangerschap en na de bevalling.


De uitdaging waar je voor staat

Geboorte van een gezin

De zwangerschap kan moeizaam verlopen en je kunt je onzeker voelen. Na de bevalling heb je naast de zorg voor je baby ook tijd nodig om jouw bevalling te verwerken. Korte nachten kunnen zorgen voor verminderde afweer, vermoeidheid en gevoelens van irritatie. Als gevolg van  hormonale veranderingen kun je emotioneel behoorlijk uit evenwicht raken. Het vraagt als (aankomende) moeder en vader aanpassing aan een nieuwe identiteit, taken en verantwoordelijkheden die er op je/jullie afkomen. Daarnaast kan een zwangerschap en de aanwezigheid van de baby een grote druk op je relatie leggen. Was je eerst alleen partner van elkaar, dan is daar nu een nieuwe rol bijgekomen, waar je samen je weg in moet vinden. Tevens kan er een proces ontstaan van nadenken en bezinning over je eigen afkomst en het gezin waarin je opgroeide. Negatieve herinneringen kunnen dan ineens heftiger naar boven komen.

“Zorg voor je Kracht” helpt je deze uitdaging aan te gaan en jouw draagkracht en plezier te vergroten

In de periode na de bevalling is er een “gat” in de hulpverlening. De kraamzorg en verloskundige stoppen en het consultatiebureau is er met name voor je baby. Wie is er voor jou als ouder? Ik heb binnen de Geestelijke Gezondheidszorginstellingen veel ervaring opgedaan met het omgaan en behandelen van problemen rondom de zwangerschap en na de bevalling. Ik ervaarde hier echter ook, dat deze hulp pas in een (te) late fase op gang kwam. Met mijn praktijk  “Zorg voor je Kracht” wil ik éérder ondersteuning bieden, zodat je vanaf het begin in balans een fijn contact met je baby kunt opbouwen.

“Zorg voor je Kracht” biedt op een persoonlijke manier hulp

Dat doe ik door vanuit jouw unieke situatie en mogelijkheden te werken. Middels ondersteunende -en psychologische gesprekken en oefeningen met jou en/of je gezin. Indien gewenst kunnen we samenwerking zoeken met partners voor bijvoorbeeld  Zwangerschapsyoga of Ostheopathie (zorg voor jouw lichamelijk welzijn, behandeling van huilbaby’s). De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk en indien nodig/gewenst bij jouw thuis.