Het is oudjaarsavond en terwijl ik de voorbereidingen tref, voor een avondje met vrienden thuis, gaat de deurbel,..  ze zijn vroeg. Maar wat blijkt: een andere vriendengroep staat voor mijn deur:…surprise!! Ze hebben een ‘walking dinner’ en het aperitiefje wordt per verrassing bij ons genuttigd. We proosten op een nieuw jaar. Het is heerlijk om samen te zijn met veel vrienden: …. wat een geluk! Die avond en de dagen erna schud ik vele handen en wens anderen veel geluk in het nieuwe jaar toe.

Het is mooi om al die gelukwensen te geven en te krijgen en ik hoop dan ook dat ze allemaal uit mogen komen. Maar helemaal vanzelf zal dat niet gaan gebeuren.

Wat is geluk en wanneer ben je gelukkig? Waarom heeft de een veel geluk en lukt het de ander maar niet om uit zijn/haar ongelukkige patroon te komen?

Geluk is voor iedereen uniek en kan op verschillende manieren tot stand komen. Geluk is iets wat je kunt opzoeken. Bijvoorbeeld door aandachtig en bewust te leven. Vanuit het inzicht dat alles wat je aandacht geeft groeit, zowel het negatieve als het positieve, kun je bewuster gaan kiezen waar je jouw aandacht en energie naar toe laat gaan. Marco Borsato zingt in zijn lied “Mooi” over het creëren van je eigen geluk: “zie je wat er staat of mis je enkel wat er stond”.                                                                                                     

Hoe meer tijd en energie je in iets goeds of positiefs stopt, des te groter en uitgebreider het zal worden en zo creëer je jouw geluk.

Mijn goede voornemen voor 2017: energie en aandacht geven aan het positieve. Doe je mee? Veel geluk!